Tervetuloa

“Nuoret neuvoa pitävät, ikäpuolet arvelevat,
kuinka kuutta lietänehe, päivättä elettänehe
noilla raukoilla rajoilla, poloisilla Pohjan mailla.”
– Kalevala, yhdeksäsviidettä runo

Päivänpyörä on kalevalainen fantasialiveroolipeli noin 70-80 pelaajalle. Pelin maailma perustuu Wille Ruotsalaisen Roudan maahan, sitä soveltaen ja keventäen. Noin vuorokauden kestävän pelin aikana Retulan saarella tavataan vanhoja ja uusia ystäviä, käydään kauppaa, selvitellään asioita käräjillä ja puuhataanpa hääjuhlaakin. Peli on aloittelijaystävällinen ja sopii kaikenikäisille. Pelimaksu riippuu hahmotyypistä; keskeisten hahmojen (40 kpl) pelaajilta se on 40€, fiilistelyhahmojen (30+ kpl) pelaajilta 20€, avustajat (sis. työvuoron pelin aikana) eivät maksa mitään. Harmaasudet ry:n jäsenille 10% alennus pelimaksuista. Peli pelataan Helsingissä, Pukkisaaren rautakautisessa pihapiirissä 15.-16.6.2019.

Tukija: Harmaasudet ry.

Pelin teemoista ja tarkoituksesta

Päivänpyörä on tarkoitettu kaikenikäisille ja kaikensukupuolisille pelaajille larppikokemukseen katsomatta. Ajattelit sitten vasta kokeilla liveroolipelaamista tai lähteä sadanteen peliisi, olet yhtä lailla tervetullut! Pyrimme kiinnittämään erityistä huomiota kaikkien sukupuolten yhdenvertaiseen kohteluun, ja toivomme samaa myös pelaajiltamme. Pelin maailma ei aseta juurikaan rajoituksia eri sukupuolisten hahmojen toiminnalle, ja vielä vähemmän rajoitamme pelaajien valinnanvapautta tässä asiassa.

Päivänpyörää ei ole suunnattu erikseen lapsille, mutta osallistuminen oman tai lainatun lapsen kanssa on täysin mahdollista. Otathan kuitenkin tällöin huomioon – ja sama koskee myös ilman lapsia mukaan tulevia aikuisia – että peli kestää vuorokauden, on tunnelmaltaan vaihteleva ja saattaa sisältää rankkojakin teemoja ja kohtauksia.

Päivänpyörän perusvire on kuitenkin rauhanomainen, ja onnistumisia ja saavutuksia pikemminkin kuin epäonnistumisia ja menetyksiä korostava. Pelissä pääpaino on (suhteellisen) tavallisten ihmisten (suhteellisen) tavallisen elämän juhlahetkellä. Päivänpyörä ei pääty maailmanloppuun, ktulhun nousemiseen eikä eeppiseen lopputaisteluun. Lupaamme myös, että kyseessä ei ole genrehuijaus.

Jos pelissä, sen teemoissa tai sisällöissä on jotakin, joka mietityttää, ole rohkeasti yhteydessä pelinjohtoon.

Uutiset

13.11. Ilmoittautuminen on päättynyt. Saimme määräaikaan mennessä 111 ilmoittautumista, emmekä valitettavasti voineet ottaa kaikkia ilmoittautuneita suoraan peliin. Tänään on kuitenkin kaikille tähän asti ilmoittautuneille on lähetetty tieto joko peliin pääsystä tai mahdollisuudesta jäädä jonotuslistalle.  Jos olet mielestäsi ilmoittautunut peliin, mutta et ole saanut sähköpostia, ota yhteyttä pelinjohtoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pelinjohto@paivanpyora.harmaasudet.fi

9.9. Ilmoittautuminen avattu! Tervetuloa mukaan Päivänpyörään!

Päivitämme kaikki pelin kannalta relevantit uudet asiat myös Facebook-tapahtumaan.